کد خبر: ۸۹۶۰۴۲
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۴ 06 September 2020

 

راتون از راهکارهای کاهش رنج برداشت برنج های خوابیده امسال

ایسنا/گیلان در پی بارش‌های تابستانی که بارید و موجب ورس در شالیزارها و افزایش رنج برداشت برنج شد می توان با توسعه پرورش راتون تا حدی زحمت مضاعف شالیکاران را جبران کرد.

برنج پس از گندم از مهمترین غلات مورد نیاز کشور ما محسوب می‌شود و به لحاظ نقشی که در الگوی مصرفی و تامین غذای مورد نیاز جامعه به عهده دارد، از اهمیت خاصی برخوردار است.

استان‌های مازندران و گیلان مهمترین مناطق کشت برنج به شمار می‌آیند، اما شهرستان آستانه اشرفیه به دلیل وضعیت جغرافیایی و خاک مرغوبی و مطلوبی که دارد، برنجی بسیار باکیفیت از شالیزارهای آن به دست می‌آید که در کشور زبانزد هموطنان است.    

امسال اگرچه بارش باران در زمان داشت این محصول موجب ورس شد اما خاک این شهرستان را برای پرورش راتون مناسب تر کرد. با توجه به قیمت مناسبی که هم اکنون برنج داخلی در بازارها دارد، پیش بینی می‌شود که امسال تولید راتون در این شهرستان افزایش خوبی داشته باشد.

فریبرز ابراهیمی یکی از کشاورزان این شهرستان که شالیزارش در زمان بارش خسارت دیده است در گفت وگو با ایسنا گفت: از زمان نشاء برنج با توجه به آب و هوای خوبی که وجود داشت، پیش بینی می‌کردیم که برنج بیشتری نسبت به سال گذشته برداشت کنیم اما باران برنامه‌های ما را به هم زد.

راتون جبران کننده رنج فراوان برداشت برنج های خوابیده امسال  

وی با بیان اینکه حال که برنج را با رنج فراوان برداشت کردیم بنا داشتیم تا با پرورش راتون کاستی برنج امسال را جبران کنیم، ادامه داد: اما به دلیل ورود احشام همسایه‌ها به داخل مزرعه اغلب ساقه‌ های برنج راتون توسط دامها خورده می‌شود و این امر موجب شده که نسبت به پرورش راتون بی‌انگیره شویم.

وی افزود: اگر همه کشاورزان پس از برداشت برنج دام هایشان را محصور کنند ما نیز حتما برای پرورش راتون اقدام خواهیم کرد و این امر لازمه همکاری همگانی است.

یکی از شالیکاران دیگر در گفت وگو با ایسنا گفت: امسال خوابیدگی برنج موجب شد که هزینه کارگری بسیار بالا برود و به همین منظور اغلب اعضای خانواده و خویشاوندان شالیکاران به کمک آمدند تا هرچه سریعتر محصول را برداشت کنیم.

برنج گران تر را نمی‌خوریم و می فروشیم

وی با اشاره به اینکه بلافاصله پس از برداشت برنج، زمین برای پرورش راتون مهیا می‌شود، خاطرنشان کرد: چون راتون برنجی باکیفیت است ما معمولا خودمان این برنج را مصرف می‌کردیم اما امسال با توجه به افزایش هزینه تمام شده برنج تصمیم داریم آن را در بازار بفروشیم.

مسعود امیربنده ای مدیر جهاد کشاورزی آستانه اشرفیه در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه آستانه اشرفیه به دلیل خاک مطلوبی که دارد یکی از تولیدکنندگان با کیفیت برنج کشور است، گفت: آستانه برای برنج گیلان برندی معتبر است.

وی افزود: در حال حاضر اغلب برنج این شهرستان برداشت شده است و تقریبا رو به اتمام است.

امیربنده‌ای خاطرنشان کرد: ورس خسارت زیادی به کشاورزان این شهرستان وارد کرده است و بخش زیادی از برنج‌ها به دلیل بارش باران زیرآب مانده بود که با بهبود آب و هوا، آب شالیزارها تخلیه شد و کشاورزان توانستند محصول خود را برداشت کنند.

وی تصریح کرد: به دلیل رطوبتی که هنوز در شالیزارها وجود دارد، راتون در برخی از شالیزارها پرورش یافته است و به زودی شالیکاران با کود دهی به پرورش این محصول می‌پردازند.

پرداختن به کشت دوم و سوم علاوه بر افزایش پرورش راتون  

مدیر جهاد کشاورزی آستانه اشرفیه با اشاره به اینکه راتون می‌تواند خسارت برنج اولیه را تا حدودی جبران کند، ادامه داد: برنامه داریم کشت دوم و حتی کشت سوم محصولات کشاورزی را در شالیزارها این شهرستان گسترش دهیم تا درآمد بیشتری از کشاورزی نصیب روستاییان ما شود.

وی گفت: سبزیجات، حبوبات، سیر و باقلا برکت از جمله محصولاتی هستند که در شالیزارهای آستانه اشرفیه به عنوان محصولات کشت دوم کشت می شوند و امسال در جهت سیاسیت‌های دولت برای افزایش تولید روغن کشور، کشت کلزا و سویا را بیش از سال گذشته در برنامه کاری این شهرستان قرار دهیم.

ورود دادستان برای کمک به توسعه پرورش راتون

امیربنده‌ای افزود: با هماهنگی هایی که با دادستان شهرستان انجام شده است از کشاورزان خواسته‌ایم از رها کردن احشام خودداری کنند تا کشاورزانی که مایل به کشت دوم هستند با مشکل مواجه نباشند.

وی خاطرنشان کرد: به طور میانگین در شهرستان آستانه اشرفیه ۹۸ هزا تن شلتوک تولید می‌شود که اغلب آن از نوع هاشمی است.

به گزارش ایسنا، راتون برنجی کم هزینه تر از برنج اولیه است و مدت زمان کمتری هم برای تولید راتون صرف می‌شود. تولید راتون، کشاورزی را برای شالیکاران اقتصادی‌تر می‌کند.

امید می‌رود تمهیداتی اندیشیده شود تا در همه شهرستانهای گیلان این محصول خوش طعم و پربرکت بیش از پیش پرورش یابد.

افزایش پروش راتون علاوه بر اینکه تولید برنج سفید را افزایش می دهد با افزایش درآمدی که در خانوراهای روستایی پدید می‌آید نه تنها جوانان روستایی را در روستاها ماندگار می‌کند بلکه هر روز روستایی‌زادگان بیشتری برای تولید برنج در زادگاهشان می‌مانند.

جلوگیری از تغییر کاربری شالیزارها و نفروختن شالیزارها به پایتخت نشینان برای ساخت خانه‌های دوم از کمترین دستاوردهای افزایش درآمد کشاورزان است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار